SvEnergy Kids Sports Training

Wij vinden het belangrijk dat kinderen van alle leeftijden een mogelijkheid hebben om lekker en leerzaam te bewegen. Daarom bieden wij verschillende SvEnergy Trainingen aan. Wij bieden bijvoorbeeld Peuter-&KleuterGym, bij ons JungleGym genoemd,aan voor de allerjongsten, maar zijn de kinderen toe aan meer uitdaging dan kunnen de kinderen doorstromen naar SvEnergy Kids Sport Training.

SvEnergy Kids Sports Training
De kinderen gaan zonder de ouders, onder begeleiding van de trainer, sporten en na 45 minuten kunnen zij aan de ouders laten zien wat er tijdens de les geleerd is. De lessen zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

De volgende stap na Peuter-&KleuterGym

Na het thematisch spelen tijdens de Peuter-&KleuterGym gaan we nu de volgende stap maken naar meer gestructureerd spel en meer sport. Het aanbod verschilt per week. De ene keer een uitdagend parcours met leerzame opdrachten. De andere keer weer een mix van verschillende spellen als trefbal, apenkooi. De volgende keer staat een bekende sport als voetbal, turnen, volleybal centraal.

Olympische atleten in de dop

Een sportles bestaat uit het aanleren van de basistechnieken van een Olympische sport (overzicht).

De lessen zijn altijd met een "SvEnergy-sausje", dus anders dan het reguliere sportaanbod. Op een speelse manier leren de kinderen de fijne kneepjes van de destreffende sporten.

Apenkooi 2.0

Regelmatig staat er een uitdagend parcours klaar dat de kids met een Peuter-&KleuterGym-verleden bekend voorkomt. Maar nu worden er andere vaardigheden gevraagd. De kinderen krijgen op eigen niveau opdrachten/spellen die zij op het parcours uit moeten voeren.Het gaat dus verder dan het overwinnen en bedwingen van het parcours. Ongemerkt worden andere motorische en sociale vaardigheden aangeleerd.

Motorische - , sociale vaardigheden

Spelenderwijs leren we de kinderen motorische vaardigheden als;

• Oog/hand- & Oog/voetcoordinatie

• Kracht & Uithoudingvermogen

• Springen & Vallen

• Balvaardigheden

• Balans

Maar sporten kan ook als metafoor gezien worden voor het leven. Tijdens sport kom je in situaties waarin je ook tijdens het dagelijks leven mee te maken krijgt. Door de kinderen in een ontspannen setting alvast te confronteren met deze situaties draagt dat bij aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden als;

• Samenwerken

• Leren delen

• Blijven doorzetten

Weerbaarheidstraining

Onder weerbaarheid verstaan we: Het op een passende manier voor jezelf opkomen en met respect je eigen grenzen aangeven.

Elk kind is anders en beweegt zich anders binnen een groep. Dat is aanleg of karakter en heeft met zelfvertrouwen te maken. Ook op dit vlak zijn er gedragingen aan te leren bij kinderen. Stap voor stap een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen opdoen en leren wat een passende reactie is op een voorkomende situatie.

Plezier staat voorop

Zoals bij alle lessen van SvEnergy Training staat ook hier het plezier voorop en zullen we elke week een sportief feestje bouwen. SvEnergy Kids Sports biedt een ideale basis om op een latere leeftijd door te stromen naar een sportvereniging. Kortom een mooie aanvulling op een gezonde, sportieve opvoeding.

Locatie en tijden

Nader te bepalen