Blik op Basic Fit

24 Feb 2015

Er komen steeds meer vestigingen van Basic Fit. Tegelijkertijd komen er in het kwadraat zoveel meningen bij. Tijd voor mijn duit in het zakje.

 

Budget vs. Kwaliteit
De laatste jaren zien we steeds meer sportscholen opkomen die zich proberen te positioneren in de markt door een scherp tarief te bieden. Er zijn gevallen waarbij je goed met opletten i.v.m. de kleine lettertjes, maar oké. Laten we voor het gemak ervan uit gaan dat alle administratieve zaken goed verlopen.
Deze sportscholen kunnen deze scherpe prijs neerzetten, omdat zij, zoals de naam al doet vermoeden, het heel Basic houdt. Voor dat geld heb je de beschikking over prima apparatuur. Door middel van verschillende ADD ons kun je het abonnement wat luxer maken. Tijdens het sporten wat sportdrank tappen of groepslessen toevoegen aan jouw abbo. Alles kost extra, maar je hebt een keuze. Prijs is hier dus de belangrijkste factor: Budget. Tot zover niets verkeerd, maar is dit wel wat je nodig hebt?

 

Er lopen allerlei soorten types rond bij Basic fit. Van IFBB bodybuilders tot beginners in de krachtsport. Van zeer (af)getrainde duursporters tot personen die wat kilo’s kwijt willen raken. Maar wat de verschillen zijn tussen deze groepen is dat de ervaren sporters precies weten wat en hoe ze moeten doen om resultaten te behalen en ook zeker wat ze niet moeten doen. Dit hebben we allemaal moeten leren van een iemand met ervaring oftewel een professional.


Als je met enig verstand van het menselijk lichaam en van training een kijkje gaat nemen dan springen je de tranen in de ogen. Als men al heeft weten te achterhalen waar het toestel voor dient is er vaak sprake van een dramatische houding. En na een paar keer superzwaar “pompen” hebben we “het gevoel dat we iets gedaan hebben” en barsten we de volgende dagen van de spierpijn. Missie geslaagd dus: NEE! Om jou doelen te realiseren is er een goed gefundeerd plan nodig.

 

Internet je trainingsmaat
Maar dan haal je toch een trainingsprogramma van internet?
Er zijn tal van schema’s te vinden en daarbij ook nog wel een voedingsschema, dan alleen nog even kijken op YouTube. Hoe moeten we de oefening ongeveer doen en dan ertegenaan. Was het maar zo simpel! Een trainingsschema is een heel persoonlijk plan en tegelijkertijd een erg variabel plan.


Ooit gehoord van trainingsprincipes als:

  • Trainingsprikkel en Overload

  • Supercompensatie

  • Specificiteit

  • Reversibiliteit

  • De wet van de verminderde meeropbrengst

 

Geen schande als dat niet het geval is. Een sportprofessional als personal Trainer heeft daar wel kennis van genomen en weet dat perfect toe te passen op jou als sporter. Dus ga niet zomaar wat aanrommelen en weet waar je mee bezig bent! Doe je dat niet dan ben je vroeg of laat aan de beurt om een flinke blessure op te lopen en wellicht blijvende schade.

 

Investeer in jezelf en dus in Kwaliteit

Niemand wil natuurlijk het risico nemen om schade op te lopen. En als verantwoordelijk ouder moeten we soms ook kiezen voor onze kinderen. Kies de juiste route: Budgetsporten bij Basic Fit kan, maar kies een kwalitatieve professional die zo nu en dan op afroepbasis de vinger aan de pols houdt.

 

SvEnergy Training biedt de mogelijkheid om een trainingsprogramma op te stellen. Deze voorzien wij dan van duidelijke instructie op locatie. Op deze wijze zorgt u voor een verantwoorde sportbeoefening en beter, maar ook duurzamer resultaat. U investeert periodiek in een kwaliteitsimpuls en geniet daarnaast van het sporten met een budget abonnement.

Neem contact op via info@SvEnergy.net of via een persoonlijk Facebook bericht.

 

Sven Klatt
Personal Trainer bij SvEnergy Training

Tags:

Please reload

Featured Posts

Trainen in de vakantieperiode?!

June 28, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

February 24, 2015

Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
SvEnergy Training​ Harderwijk


E-mail:  info@svenergytraining.nl

Telefoon: 06-52547630

KVK: 62487965

Bank: NL05RABO0301578494

BTW-id: NL002139106B97

Verklaring-omtrent-gedrag-VOG.png