Blog

Featured Posts

Trainen in de vakantieperiode?!

June 28, 2016

1/1
Please reload

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Shin Watteuh?

Shin Splints oftewel scheenbeenirritatie is een blessures door overbelasting. Een shin splint is eigenlijk geen aandoening maar een term om verschillende aandoeningen aan te duiden. In de meeste gevallen gaat het om een irritatie aan de binnenkant van het scheenbeen en/of de spieren die daar aan vastzitten. De meest voorkomende oorzaak van de shin splint is door simpelweg je benen teveel belasten. 

Als je beenspieren niet sterk genoeg zijn om de belasting aan te kunn...

De vakantieperiode staat voor de deur. We hebben het hele jaar goed ons best gedaan om onze persoonlijke, sportieve doelstellingen na te streven. En wat gaan we nu doen in de vakantieperiode?

Vaak zijn mensen bang om conditioneel achteruit te gaan of een enorme afname te krijgen in kracht en spiermassa. Maar is dat allemaal terecht?

Vier de vakantie

De vakantie is DE periode in het jaar om jezelf weer volledig op te laden. Dit geldt voor zowel op mentaal vlak als op fysiek vlak. Na...

Het begin van het jaar is voor velen een moment om de sigaret definitief vaarwel te zeggen. Stoppen met roken vergt echter veel wilskracht en doorzettingsvermogen. Nicotine is een bijzonder verslavende stof, en veel stoppers die een poging wagen vallen makkelijk terug in hun oude rookgewoontes. Naar schatting lukt slechts vijf procent van de stoppogingen op eigen kracht. Een goede voorbereiding en inzicht in wat je te wachten staat wanneer je wilt stoppen met roken kan echter verasse...

Deze keer wil ik het fenomeen alcohol kort uitlichten. De feestdagen zijn in aantocht en voor velen van ons horen lekker uitgebreidt eten en een alcoholische versnapering erbij. Ga vooral genieten!

We kennen allemaal wel iemand waarvan de denken dat diegene alles kan eten en drinken zonder dat het invloed heeft op zijn of haar gewicht of postuur. "Ik hoef er maar naar te kijken............." is een veelgehoorde kreet. Toch kun je hier deels invloed op hebben. Hoe? Het antwoord is...

 

Een zeer groot gedeelte van de recreatieve sporters sport om hun gewicht te beheersen. En dan wordt er vaak gesproken over: Ik wil afvallen. De aanname is dat het verliezen van het absolute gewicht dan de enige juiste graadmeter is. Als het totale gewicht maar afneemt dan zullen we vast wel op de juiste weg zitten toch? 

 

Nee! Ik denk van niet. Althans je zou niet zo zwart wit moeten kijken naar de weegschaal. Het is interessanter om te weten waaruit dat totale gewicht, dat wat je zi...

Er komen steeds meer vestigingen van Basic Fit. Tegelijkertijd komen er in het kwadraat zoveel meningen bij. Tijd voor mijn duit in het zakje.

 

Budget vs. Kwaliteit
De laatste jaren zien we steeds meer sportscholen opkomen die zich proberen te positioneren in de markt door een scherp tarief te bieden. Er zijn gevallen waarbij je goed met opletten i.v.m. de kleine lettertjes, maar oké. Laten we voor het gemak ervan uit gaan dat alle administratieve zaken goed verlopen.
Deze sportschole...

Wat zou u doen als ik zou beweren dat dagelijks een stevige wandeling van 20 minuten het risico op vroegtijdig overlijden verkleind, tot wel 30%? Zeg maar niets, dit was retorisch.De wetenschappers van de Universiteit van Cambridge hebben aangetoond dat dit het geval is. Iedereen in de studie profiteerde van de bescheiden toename in fysieke activiteit, ongeacht of ze op normaal gewicht, te zwaar waren of zelfs obesitas hadden.

 

De onderzoekers geloven dat in het kader van de volksgezo...

Please reload

Please reload

SvEnergy Training​ Harderwijk


E-mail:  info@svenergytraining.nl

Telefoon: 06-52547630

KVK: 62487965

Bank: NL05RABO0301578494

BTW-id: NL002139106B97

Verklaring-omtrent-gedrag-VOG.png